Üzletek, vállalkozások, cégek

Üzletek vállalkozások cégek

Minden vállalkozásnak, cégeknek, intézménynek kötelező. Munkavédelmi ellenőrzés alkalmával kell megmutatni az érintésvédelmi felülvizsgálatról készült jegyzőkönyvet. Lehet telephely, iroda, oktatási intézmény, üzemcsarnok, műhely épület, üzlet, bolt, társasház, kollégium, szinte mindenhol ahol elektromos berendezés található kötelező elvégeztetni az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot.  

Nem csak új épület átadásakor és a rendszeresen elő írt időszakonként, de minden átalakítás, bővítés, már milyen javítás után, amikor megbontották a villamos berendezést, vagy új gépet üzemeltek be, el kell végezni az érintésvédelmi felülvizsgálatot.

A vizsgálat célja az hogy kiszűrje és megelőzze a villamos berendezések érintéséből származó áramütéses baleseteket, felhívja a figyelmet, milyen biztonsági intézkedések szükségesek, hogy a villamos berendezések kezelése még biztonság osabb legyen.

Az áramütéses baleset általában úgy következik be, hogy a villamos berendezés külső burkolatának érintésekor ér minket az áramütés. Ez a test, vagy burkolat üzemszerűen feszültségmentes, csak meghibásodás, testzárlat következtében kerül feszültség alá.

Az  felülvizsgálat  az  érintésvédelmi  hibák  feltárása   miatt  szükséges  ellenőrzés.  Az érintésvédelmi  szabványossági  felülvizsgálat  az  vizuális  ellenőrzés,  és  részletes  műszeres mérésből, és a mérési eredmények alapos kiértékelés éből áll.