Gipszkartonozás álmennyezeti világítás

Gipszkartonozás álmennyezeti világítás

Egy igényesen berendezett lakás önmagában is szép, meghitt környezetet tud nyújtani, ám ezt még fokozhatjuk egy jól kialakított rejtett világítással, melynek elhelyezési lehetősége kifejezetten tág. A mennyezettől kezdve a konyhapulton át egészen az ágy alsó szegélyéig tehetjük, a hangulatosabb környezet érdekében.

A LED-es fénycsík egyre elterjedtebb, a hangulatos világítás, vagy a funkcionális alkalmazása miatt. Tehát nem csupán a helyiség megszépítése miatt alkalmazhatjuk, hanem akár több fény igénye esetében is.

A konyha, ahol alap esetben felettébb szükséges a plusz fény, hogy akadálymentesen és lehetőleg minél kevesebb sérüléssel végezzük a teendőinket. Egy átlagos konyhapult világításhoz már elegendő lehet a 10 wattos LED fénycsík, amely kellő fényt biztosít a konyhaszekrény alsó felétől a pultig, ahol többnyire késsel, reszelővel, egyéb éles és forró eszközökkel dolgozunk. Itt akár a színekkel is tudunk játszani, hiszen a választék hatalmas, illetve fajtával, ami a felrakási módját illeti. 

A gipszkartonozás egyik fő irányvonala a LED-es rejtett világítás készítése. Ilyenkor a gipszkarton szerkezet mögé van elrejtve a LED szalag, ami lehet RGB (színes), vagy egyszínű is. A mai technológiáknak köszönhetően akár vezeték nélküli távirányítóval is tudjuk irányítani a LED szalagokat. Így hangulatunk függvényében tudjuk változtatni a LED fényerejét és színét is.

Gipszkarton szerelés, álmennyezetek készítése és egyéb álfalszerkezet alapok helyszíni kivitelezése. Tökéletes, gyors építőanyag. Irodákba, lakásokba, éttermekbe egyaránt. Szárazépítő jellege miatt is sokban közrejátszott a mai építőiparban a népszerősége. Egyenes és sima felületének köszönhetően a festés és rádolgozás is egyszerűbbé vált. A gipszkarton felhasználhatósága szinte végtelen. Könnyen alakítható, építhető, bontható. Mindemellett nagyon masszív és stabil építőanyag.
A leggyakoribb felhasználása irodaházaknál, üzleteknél. Lehet térelválasztóként vagy hőszigetelővel borított szerver szekrény építéséhez is használni.