Master Generál

Lefolyók

Amikor egy új rendszert alakítunk ki, sok ember azt képzeli, saját maga is meg tud birkózni a munka megtervezésével, végrehajtásával. Pedig az a legcélszerűbb és a legkifizetődőbb, hatékony megoldás, ha a lakásfelújítás során referenciával, szakképesítéssel bíró tapasztalt szakembert bízunk meg a feladatok elvégzésével, garanciát csak az ezzel rendelkező kollégáink tudnak vállalni.

Az esetek többségében hirtelen következik be és akkor rögtön meg kell oldani Mert amíg a szennyvíz nem fog lefolyni, addig azt a vizes helyiséget bizony nem fogja tudni senki használni. Dugulás pedig bárhol bekövetkezhet, szennyvízlefolyóban, vagy akár a csatornában is. A gyors orvoslásért gyakran az agyonreklámozott lefolyótisztítószerek egyikékéért nyúlunk. Ezek általában erős és maró zsíroldószereket tartalmaznak, melyek fellazítják a többségében zsíros, összetapadt szennydugókat, és ha mázlink van, alapos leöblítés után újra zavartalan lesz a lefolyó működése.

Sűrű állagú, erősen maró hatású szerekről van szó. Kb. negyedóra, míg kifejtik hatásukat, de ha nagyobb elzáródás alakult ki, ez a hatékonysági idő megnőhet 10 órára is. Meleg vízzel kell leöblíteni a hatóidő lejárta után.
Amennyiben a tisztítószeres kezelés nem hozta meg a kívánt eredményt…

…akkor lehet tovább próbálkozni a régimódi gumipumpával is, vagy az ahhoz nagyon hasonló, nyomásgyakorló eszközzel is. A pumpát letesszük a lefolyó nyílására, és hirtelen nyomást gyakorolva megpróbáljuk megszüntetni a dugulást. Sőt, ha a gumiharang alól kiáramlik a levegő, erős visszaszívással is próbálhatunk lazítani a lerakódáson. Ismételjük többször egymás után a kívánt hatás elérése érdekében.

Vegyesen próbálkozhatunk az egyidejű vegyszeres tisztítással és a pumpa használatával. A hagyományos gumiharangon kívül van még forgalomban elég sok, nagyobb nyomás létrehozására alkalmas pumpa is, ezeken a harang feletti hengerben a levegőt lehet nagy nyomás alá tenni. Azonban használhatunk erre a célra kifejlesztett flexibilis tengelyt is, amelyek végén hajtókarral forgatható huzalmaró van.

De ezeket csak olyan vezetékszakaszoknál tudjuk alkalmazni, amelyek könyökhajlatán át tudjuk tolni a spirális köpenyt. Különösebb szaktudást nem igényel a használatuk, hatótávolságuk kb. 1,5 méter. Ha van magasnyomású mosónk, felhasználhatjuk az erős vízsugarát szifonok mögötti vagy pedig a kád alatti dugulások elhárítására.

0 hozzászólás

    Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás

Tájékoztatjuk, hogy hozzászólása csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Visual CAPTCHA