Blog

Vízvezeték szerelés

Vízvezeték szerelés

Vízvezetékszerelőként a feladataim közé sorolható a teljes körű vizesblokk szerelés, vízcsövek kiépítése, amibe beletartozik a fürdőszobai szaniterek szerelése vagy a mosogatógép beüzemelése, bel,- és kültéri dugulások elhárítása, csőtörés javítása, vagy az udvaron lévő vízelvezetők szerelése, lefolyók javítása.

Lefolyók

Amikor egy új rendszert alakítunk ki, sok ember azt képzeli, saját maga is meg tud birkózni a munka megtervezésével, végrehajtásával. Pedig az a legcélszerűbb és a legkifizetődőbb, hatékony megoldás, ha a lakásfelújítás során referenciával, szakképesítéssel bíró tapasztalt szakembert bízunk meg a feladatok elvégzésével, garanciát csak az ezzel rendelkező kollégáink tudnak vállalni. 

Vízszerelés anyagai

Mint minden szakmában, a vízszerelésnél is vannak fontosabb anyagok, melyek elengedhetetlenek a munka elvégzéséhez. Mint tudja csővezetékeken keresztül távozik és érkezik az ivóvíz és a szennyvíz is. Ezek a vezetékek hasonlítanak az emberi érrendszeri hálóhoz. Ezt a rendszert vízvezeték szerelés közben kell kiépíteni. Manapság már az utcai nyomóvezetéken keresztül érkezik számunkra a megfelelő mennyiségű és minőségű víz.

Ezek a csövek flexibilis, bekötő csövek és általában anyagát tekintve műanyag, öntöttvas, acél, ólom, KPE vagy réz. 

Villanyszerelő

Villanyszerelő

A villanyszerelő olyan munka, amit csak szakszerúen lehet elvégezni, mert a kontár munkával kárt lehet okozni emberéletben és a lakásban is. Ezért jó tudni, hogy hol lehet elérni valamelyik villanyszerelőt Budapest környékén, illetve olyan villanyszerelőket, akik szinte minden munkát meg tudnak csinálni. A villanyszerelő épület és ipari villamos berendezéseket szerelését, javítását és karbantartását végzi. A munkája során felhasznált fém és műanyag munkadarabokat megmunkálja, csatlakozókat és vezetékeket épít ki, biztonsági és szabályozási méréseket készít. 

FÍ relé, ÁVK

FÍ relé, ÁVK

Több elnevezéssel is találkozhatunk Magyarországon, ha ezekről a védőkapcsolókról beszélgetünk: fi-relé, áramvédő kapcsoló, életvédelmi relé, ÁVK. A helyes és szabványos kifejezés: áram-védőkapcsoló. Az angol megnevezése residual current device azaz RCD. Fi-relét közvetett érintés ellen, meghibásodás következtében létrejövő áramütés megelőzésére fejlesztették ki. Az áram-védőkapcsoló feladata, hogy érzékelje a föld felé elfolyó áramot.