Fürdőszoba szerkrények

Több esetben a fedélszék lécei sem hibátlanok, az idő és a beázások miatt eldeformálódhatnak!

Komplett tetőcsere, gerendák beépítése, tetők hőszigetelése, nyílászárók beépítése, kéményezés, cserép és egyéb tetőfedők beépítése. Sérült vagy hiányzó cserepek pótlása. Tetőcserép alatti tartó szerkezetek pótlása, cseréje. Hőszigetelő és tűzállósági anyagok beépítése.

A régi cserepek idővel elöregednek ez más tetőfedő anyagokra is igaz. Gyakoribb javítást igényelnek, mint az új anyagokkal fedett tetők. Azt sem árt tudni, hogy a régi cserépfedéseket legalább 15-20 évenként ajánlatos átrakatni. Ennyi idő alatt ugyanis sok cserép kifagy, eltörik, és a lécezés is gyakran alapos javításra szorul.

A nagyobb javítások jelentős anyagi ráfordítást igényelnek, ezért érthető, ha ezt ameddig lehet halogatjuk. Ám az elöregedett cserepek egyre könnyebben repednek, végül már előnyösebb, ha a tetőre részben, vagy teljesen, új cserépfedés kerül. A még használható régi fedőanyag esetleg a tető egy kevésbé látható részén még felhasználható. Több esetben a fedélszék lécei sem hibátlanok, az idő és a beázások miatt eldeformálódhatnak, a szegezésük elrozsdásodik, ezért a lécek, gerendák elmozdulhatnak, s ez akár a fedés behajlását is okozhatja. Egy öreg tetőszéknél a törött, hasadt tetőlécek gyakoriak, s ezek cserére vagy megerősítésre szorulnak. Az egyes cserepek, és a gerincfedések kilazulása, elmozdulása is beázást okozhat. Az ilyen beázások a cserép helyére igazítása, habarcsolása nélkül a szarufákat is kikezdhetik, ami idővel a gerenda korhadásához vezethet. Ezért nagyobb viharok, felhőszakadások után, de tavasszal, ősszel mindenképpen ajánlatos egy alapos tetővizsgálatot tartani. Az esetlegesen elmozdult cserepeket azonnal a helyükre lehet igazítani, és a töröttek kicserélése sem okoz ilyenkor különösebb problémát