Napelemek telepítése

A mázolás többféle alapfelületre készülhet.

A mázolás többféle alapfelületre készülhet. Leggyakrabban a fa, fém (nyílászárok, épületszerkezetek, falfelületek, olajlábazatok) felületvédő, díszitő jellegű bevonatrendszere. 

Nagyon fontos hogy az időjárási hatásoknak megfelelően helyezzük fel a festőrétegeket. Akár ha egy esős oldalon jobban igénybevett ablakkeretről vagy egy napos oldalon elhelyezkedő fa felületről beszélünk, minden esetben fontos a megfeleő festék kiválasztása. 

Minőségi mázolást csak kiválóan előkészített, kifogástalan, száraz anyagú felületekre készíthetünk.  

Ide tartozhatnak a kerti bútorok, padok, kerítések is. A fa felületeknél a fa ápolása előzetes kezelése, a fém felületeknél a rozsdamentesítés és a vízszivárgó rétegek elzárása jelentősen megnöveli a festés élettartalmát. A zománcfesték a többrétegű bevonatrendszer legutolsó, záró rétege. Ez adja meg a felület végleges színét és fényét.  Zománcozás lehet, magas fényű, selyemfényű és matt fényességi fokozatú. A külső zománcozott, festett felületek általában erős időjárási tényezőknek, UV sugárzás, eső, fagy, napfény vannak kitéve. Fontos hogy a festék kiválasztásánal hosszú távra gondolkozzunk. Így több évtizedre biztosítjuk a festett, zománcozott fa, illetve fém felületek élettartalmát.