Napelem

Belső és külső festés...

Belső és külső festés. tisztasági festés, lakásfestés, tapétázás, irodák, üzletek, vendéglátó egységek és lépcsőházak külső és belső festése. Falfelületek előzetes kezelése, igény szerinti glettelés, csiszolás, korábbi tapéta eltávolítása.

Homlokzatfestés és javítás, belső munkák.

Nyílászárók, ajtók ablakok felújítása, festése.

Fűtéscsövek mázolása.

Kerítésefestés.

Ereszcsatornák, korlátok és egyéb kiegészítő elemek festése.

 

Bútorok fóliázása, padló lefedése a sérülések megakadályozásához.

 

Belső tereknél érdemes sok mindent figyelmebe venni a festés előtt. Milyen a tér, helység, szoba fekvése? Déli, délnyugati fekvésű lakásoknál más színárnyalat, festési technikák érvényelsülnek mint az északi, északnyigati fekvésű helységeknél.  Érdemes a falfelületek, élek festésénél árnyalatnyi színkülönbségeket használni. Különböző színek, anyagok megfelelő kiválasztásával optikailag megváltoztathatjuk a térviszonyokat, eltűntethetjük a helyiség kedvezőtlen arányait és kiemelhetjük előnyös vonásait. Így optikaliag is tudjuk a szükebb tereket tágítani. Mi kell ehhez? Fantázni és odafigyelés a megfelelő színkiválasztáshoz. Ha egy szoba, vagy egy amerikai konyhás nappalinál a falak éleit világosabbra festjük, már sokat számít a belső tér növelésében. Általában 3 szín árnyalatnál nem érdemesebb többet használni a beltéri festés során. Mi a helyzet a plafonnál? Érdemes és nagyban tágíthatja a teret az is, ha világos festék kerül a plafonra, mennyezetre. Így a korábbi jól kiválasztott szín még jobban fog érvényesülni egy tiszta, fehér mennyezettel.

Egy külső teraszos ház festésénél is sokat számít a színek jó kiválasztása. Például egy okkersárga festés,  kiegészítve egy sötétebb színre festett, belső falfelületes terasszal. Így nagyon sokat dobhatunk,  emelhetünk a házak eszmei és anyagi értékén.